BLOG

Παράταση υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Απριλίου

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ – ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Α. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Απρίλιο 2021 έως και τη Δευτέρα 12/4/2021.
Σημειώνεται ότι από 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021.

Β. Με τη δημοσίευση της αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20651/2.4.2021 (Β’ 1308) κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά την εφαρμογή έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021, αναπροσαρμόζονται τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ με τους ΚΑΔ (κυρίως για το λιανεμπόριο) και οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη τα παραρτήματα Α1 (για όλη την Επικράτεια) και Β1 (περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου).

Ειδικότερα:

α. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε όλη την Επικράτεια
Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες  δραστηριότητες.

β. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου 

Ανακοίνωση Παράτασης – Παραρτήματα με ΚΑΔ

Πηγή: ΕΡΓΑΝΗ | Ανακοινώσεις | 8/4/2021






Φορολογικές υποχρεώσεις του μήνα

Φορολογικές, Ασφαλιστικές, Εργατικές κ.λπ. Υποχρεώσεις Απριλίου 2024

Δείτε Περισσότερα


Επόμενες εκδηλώσεις

Μαΐ 13
Μαΐ 13
Μαΐ 13